Brilio.net - Selain sebagai penyampai pesan, pantun seringkali menjadi hiburan tersendiri lewat kata-katanya yang enak didengar. Meski termasuk jenis puisi lama, pantun masih tetap eksis hingga masa sekarang. Biasanya orang menulis pantun untuk status media sosial atau dikirim ke orang-orang terdekat.

Salah satu pantun yang cukup populer adalah pantun lucu. Jenis pantun ini bisa membuat suasana menjadi cair, menyenangkan, dan berkesan. Tak melulu terdiri dari empat baris, pantun lucu bisa diringkas menjadi dua baris. Sehingga, lebih disingkat dan tidak bertele-tele.

Terdapat beberapa kumpulan pantun lucu yang bisa membuatmu tertawa lepas. Momen bahagia itu akan makin berkesan apabila kamu membaca pantun lucu dalam bahasa daerah. Salah satunya ialah bahasa Jawa.

Pantun lucu menggunakan bahasa Jawa tetap bikin ngakak bagi siapa pun yang memahami. Berikut ini 79 pantun lucu dua baris bahasa Jawa yang bisa dijadikan hiburan, dirangkum dari berbagai sumber pada Kamis (9/9).

ANDA MUNGKIN MENYUKAI INI

1. Lungo warung tuku jamu

Aku tresno marang sliramu

2. Sego bancakan dimaem Mas Rian

Tak kiro dadi tujuan, jebul mung pelarian

3. Tuku kayu neng cedhak Pasar Triwindu

You are not alone, im here with you

4. Tuku bawang kliru mrico

Wes kadung sayang mek dianggep konco

5. Sayur asem ayam bakar

Lambene mesem atine ambyar

6. Mangan bandeng karo roti

Bojo ngganteng nglarakno ati

7. Goreng peyek nang tengah wajan

Mending bojo elek tonggo ra doyan

8. Gunung talang gunung sumbing

Aku sing berjuang wong liyo sing nyanding

9. Nek ngiwo yo ngiwo rasah nengen

Sing lungo yo lungo rasah kangen

10. Godong tales godong duren

Chat ora dibales padahal online

11. Neng lapangan dolanan karo Paul Pogba

Tiwas tenanan kok kono malah mung coba coba

12. Dino minggu tanggal dua dua

Sing dirindu kok malah mendua

13. Nang Magelang ono Boroudur

Nek ra disayang yowes mundur

14. Godong klapa jenenge klari

Arep nyapa wedi dicueki

15. Nyangking klapa kiwe tengen

Ora nyapa ora berarti ora kangen

16. Ana kembang ketancep paku

Nek temenan sayang temoni bapakku

17. Nandur jahe nang mburi umah

Ora karo koe ora masalah

18. Tuku dawet nang pinggir dalan

Pikirane mumet mantan nyebar undangan

19. Dinone kamis tanggale pitu

Arepo hubunganmu romantis, durung tentu wong tuwone setuju

20. Jumat kliwon udane gerimis

Tak sawang sawang koe tambah manis

21. Tuku bungkusan njerone jajanan

Wes kadung nyaman jebul mung konconan

22. Udan-udan lemah teles

Tiwas chat di enteni jebul ra dibales.

23. Tuku sapu nang pasar gede

Cedake karo aku lakok jadiane karo dee

24. Wet kates jumlah e papat

Wes rausah sambat

25. Tuku jamu katutan paku

Jodohmu iku sebenere aku

26. Nonton wayang karo dik salwa

Jarene sayang tapi kok mung liwat wa

27. Mangan roti dicampur kluwo

Duh Gusti paringono jodoh kagem kulo

28. Gula pasir kopine luwak

Wani naksir ora wani nembak

29. Mangan cumi campur roti

Tiwas diniati jebul ditinggal rabi

30. Dino Jumat dino Minggu

Rindune kumat pengen ketemu

31. Dolan Semarang pas tanggal limolas

Wis kadung sayang blas ora digagas

32. Bunga sepatu bunga dahlia

Kalah ayu menang setia

33. Tuku gendis nek pasar minggu

Hai manis apa kabarmu

34. Menyang pasar tuku madu

aku rindu karo senyummu

35. Tuku banyu tekan Jerman

Ora kudu ayusing penting nyaman

36. Weruh coro nang ngisor runtah

Senajan jomblo sing penting atine bungah

37. Kitab kuning kitabe santri

Ayo kabeh sing sregep ngaji

38. Buto ijo mangkat sekolah

Ra nduwe bojo ora masalah

39. Nggelar kloso lungguh wong papat

Dino selasa ayo semangat

40. Gatotkoco mangan gombong

Nek kekonco, ojo mung trimo ndomblong

41. Mangan gurame karo angon sapi

Yen sanggup dilakoni, ora sanggup ditinggal ngopi

42. Abdul Somad ceramah ing Jawa Timur

Senajan ragaku kuat nanging atiku ajur

43. Panen brambang diwadhahi godhong

Wis kadung sayang malah digondhol uwong

44. Pasar Bandar Pasar Tugu

Atiku ambyar mergo sliramu

45. Tuku kripik gedang bungkuse ijo

Tiwas mbribik ngasi begadang jebul wis nduwe bojo

Pantun lucu dua baris bahasa Jawa, menghibur diri.

Pantun lucu dua baris bahasa Jawa © berbagai sumber

foto: Instagram/@republikparikan

46. Sing iki kembang sing iku beling

Kene sing sayang kono sing hepi ending

47. Jaran kepang ora tau rewel

Golek duit iku gampang entuke sing angel

48. Montor Jepang mesine ulet

Ngutangi gampang nagihe sing mbulet

49. Yen duwe jaran ojo dikasari

Awale njaluk saran akhire dipacari

50. Yen dasare wis males ora sah ditari

Yen uripmu wis fales ora perlu digitari

51. Pring bumbung wadhahe bakmi

Karepe nembung malah diulemi

52. Bisa nembang bisa nyuling

Bisa nyawang ora bisa nyanding

53. Siji loro telu pitu wolu songo

Cedak karo aku rabine karo wong liyo

54. Tumbas sayur asem lali ra mbayar

Tetep mesem senajan ati ambyar

55. Ngarit suket karo merem

Yen ora rapet aku ra marem

56. Mobil macet ra isoh balapan

Raine pucet urung sarapan

57. Jangan bayem lawuh krupuk

Disawang ayem tapi atiku remuk

58. Jangan nget-ngetan ora indah

Sing dirindukan malah wis pindah

59. Tuku mangan adohe tekan Jerman

Ora perlu menawan sing penting iso golek sandang pangan

60. Kresek-kresek dalam ember

Hidungmu pesek lambemu dower

61. Neng pandan tuku ronde

Nelpon gendakan kleru bojone

62. Kloso pandan taline limo

Arepo udan tetep makaryo

63. Mangan intip karo klopo

Dadi wong urip usaha o

64. Tuku jamu ning Suramadu

Nyanding sliramu rasane syahdu

65. Kayu glugu digraji-graji

Dasar ayu kog pinter ngaji

66. Semarang kaline banjir

Wis dadi mantan rasah dipikir

67. Tuku pete tuku klambi

Saiki wayahe ngopi

68. Mbah kakung putune ayu

Arep ditembung wonge mlayu

69. Ning Kalimantan numpak kapal

Ketemu mantan pengen tak untal

70. Sambel wader segone sak tumbu

Atiku mbok pager karo kesetiaanmu

71. Moco koran panganane bakwan

Kesuwen pacaran akhire balikan

72. Pring gading dipenek lunyu

I'm nothing without you

73. Mlaku-mlaku menyang Kediri

Bojo ayu akeh sing meri

74. Ojo ngaku Kalongan nek aslimu Batang

Ojo wedi kelangan nek kowe yakin sayang

75. Golek banyu tekan Jerman

Ora kudu ayu sing penting nyaman

76. Mangan getuk marai lemu

Senajan ngantuk tak enteni balesanmu

77. Suket teles kudanan sore

Atiku ngenes mikirne kowe

78. Ono sapi ning Kulonprogo

Iki ati tulong dijogo

79. Nandur pari dipager boto

Tiwas dipacari dirabi konco

(brl/tin)