Brilio.net - Bagi sebagian orang, sosok mantan terkadang sulit untuk dilupakan. Banyak kenangan yang pernah dilalui bersama menjadi salah satu alasan seseorang susah move on. Nah, jika masih menyimpan kontak mantan, kamu bisa mengirimkan pantun lucu untuknya.

Selain itu, pantun lucu untuk mantan juga bisa kamu jadikan status di media sosial. Siapa tahu doi baca dan langsung peka. Biar semakin berkesan kamu bisa membuat pantun lucu bahasa Jawa untuk mantan.

Mengingat kenangan bersama mantan sebenarnya adalah hal yang wajar. Namun, kamu harus tetap bangkit dan tidak hidup di masa lalu. Karena perjalanan di masa depan masih panjang. Tetap semangati diri ini agar mood kamu bisa kembali baik.

Nah, biar kamu cepat move on, berikut brilio.net rangkum delapan puluh lima pantun lucu bahasa Jawa untuk mantan dari berbagai sumber pada Sabtu (11/9). Kamu bahkan juga bisa sindir mantan lewat pantun lucu bahasa Jawa ini loh!

1. Nang prapatan nonton bal-balan

Sing main AC Milan musuh Pasuruan

Ketemu mantan pas ning pengadilan

Wes pegatan terus ngajak balikan

2. Nonton dagelan lambene mecucu

Klambine wungu gambare kupu

Ketemu mantan ketoke lucu

Awake lemu untune palsu

3. Tuku ketan didoli klanting

Imbuhe botok diadahi piring

Ketemu mantan malih pangling

Saiki lha kok dadi langsing

4. Nang Kalimantan nyebrang segoro

Mangan roti nagnggo gulo

Ketemu mantan wis dadi rondo

Nang njero ati ora mentolo

5. Golek yuyu karo gogo

I love you but I am letting go

6. Nunut leren ning pinggir sawah

Kowe ngejak balen aku wes wegah

7. Beras ketan digawe lemper

Ketemu mantan atine baper

8. Kembang waru kuning warnane

Ojo cemburu eling kowe dudu apa-apane

9. Mangan cemplon ning pinggir pulau

Jare wis move on jebul isih galau

10. Mangan ketan ing pinggir dalan

Wes dadi mantan kok isih ngajak dolan

11. Nandur gedhang nang tengah alas

Kadung sayang jebul malah kandas

12. Tuku mrico lewat prapatan

Nelpon konco kleru mantan

13. Tuku manuk nang pasar sapi

Ojo ngamuk yen mantanmu rabi

14. Nang Magetan numpak sepur

Rujak wuni sesepane klobot

Ketemu mantan kok mlaku mundur

Tak takoni jare kolorane pedhot

15. Entuk berkatan wong selapanan

Isine sego karo sambel goreng kentang

Petuk ro mantan atiku tratapan

Mugo-mugo ora ditagih utang

16. Teko Pandaan nang Bondowoso

Ngajak supire asli Meduro

Nyawang mantan ra mentolo

Uripe saiki dadi sengsoro

17. Pakdeku preman teko Bawean

Wonge medeni rupane brangasan

Ketemu mantan njaluk penggawean

Tak tawani dadi pawang macan

18. Tape ketan ning jero cangkir

Wis dadi mantan rasah dipikir

19. Ning gone Lia tuku cakwe

Aku wis bahagia tanpo kowe

20. Mangan ketan lungguh ning pring

Wis dadi mantan rasah stalking

21. Menyang sawah gowo pedhang

Klambi suwek nganggo peniti

Kowe koyo wit gedhang

Duwe jantung ra duwe ati

22. Dolan Kalimantan numpak kapal

Ketemu mantan pengen tak untal

23. Panen brambang diwadhahi godhong

Wis kadung sayang malah digondhol uwong

24. Pring bumbung wadhahe bakmi

Karepe nembung malah diulemi

25. Bisa nembang bisa nyuling

Bisa nyawang ora bisa nyanding

26. Kresek-kresek dalam ember

Hidungmu pesek lambemu dower

27. Mangan intip karo klopo

Dadi wong urip usahao

28. Ana rambutan rosone pelem

Biyen jarene wes mantan tapi isih gelem

29. Tuku jaket tekan Kalimantan

Angel banget nek ketemu mantan

30. Golek kayu nek alas etan

Cewek ayu jebule mantan

31. Tuku ketan karo kacang

Ketemu mantan mung bisa nyawang

32. Tuku sego duite ilang

Tekan omah entuk ketan

Eehh aku cuma mau bilang

Hei pie kabarmu mantan?

33. Mangan gereh karo ketan

Piye meneh nek kelingan mantan?

34. Lungo ngarit sangune ketan

Niate ngabuburit malah ketemu mantan

35. Suwe ora jamu, jamu godong pring

Suwe ra ketemu, ketemu pisan marai kepising

36. Abang ijo lampu ning prapatan

Aku wes duwe bojo dadi yo prei ngurusi mantan

37. Tuku jenang malah didoli ketan

Jare ngaku lanang tapi mung wani stalking mantan

38. Banyu langit sing duwur kayangan

Watu gede antemno mantan

39. Mangan acar, moco parikan

Mantan wes duwe pacar, ora urusan

40. Kitab kuning kitabe santri

Tahu tempe lawuh sarapan

Ayo kabeh sing sregep ngaji

Ora usah kelingan mantan

Pantun lucu bahasa Jawa untuk mantan, bikin senyum getir.

Pantun lucu bahasa Jawa untuk mantan © berbagai sumber

foto: Istimewa

41. Ono boyo mlaku ngilen

Mulihe mlaku ngetan

Ojo gelem balen

Ono sik luwih apik timbang mantan

42. Turu ning taman ngimpi dioyak setan

Aku lagi kelingan nek wis dadi mantan

43. Ana bekicot nempel neng katok

Kowe gur iso nyocot tok

44. Kulite ireng sering kepanasan

Kerjo rekoso golek pangan

Timbang meneng mending gawe parikan

Ben iso nglalekne mantan

45. Yen tau gelangan

Ojo nyuling nang ratan

Yen tau kelangan

Ojo eling nang mantan

46. Seko Trenggalek ning Magetan

Weruh tembelek kelingan mantan

47. Mbah Pariman mangan ketan

Kae mantan opo setan?

48. Tuku klepon seka Magetan

Tak kira setan eh malah mantan

49. Mbakar jagung karo tawon

Atiku suwung mergo susah move on

50. Rino wengi tansah kelingan

Prawan ayu Kalimantan

Nembe wae kroso kelangan

Basan saiki wes dadi mantan

51. Mepe amben neng nduwur kalen

Timbang balen mending kecemplung kalen

52. Dino Kemis budal menyang Magetan

Ojo nangis perkoro ditinggal mantan

53. Dolan dolan nang Semarang

Mulihe numpak jaran

Pengen ngomong sayang

Tapi sayange wis dadi mantan

54. Sarapan ketan ngombene susu

Senadyan wis dadi mantan jebule iseh rindu

55. Marut klopo kanggo ketan

Yen diperes dadi santen

Yen kowe cidro dadi mantanmu

Yen kowe mentes dadi manten

56. Ono boyo mlaku ngilen

Mlaku ngetan mundur dewe

Piye carane balen

Nek mantan wae ra duwe

57. Maring ngetan nekani Susi

Mantan yo mantan orasah diurusi

58. Mangan acar ning ngomah dewe

Sing duwe pacar anyar ora gur kowe

59. Maring bandung numpak pesawat

Wis ditukokna kalung malah minggat

60. Pak Rudi nang Balikpapan

Wis ra sudi karo sing arane mantan

61. Truwelu nyepik Dek Intan

Kakean mikir masa lalu ora duwe masa depan

62. Enek yuyu mlakune ngetan

Duit garek sewu diporoti mantan

63. Kencur digawe jamu

Beras beras nggo liwetan

Kangen pengin ketemu

Tapi wis dadi mantan

64. Tuku ketan neng Indramayu

Pethukan mantan saiki lemu

65. Bakul ketan bakul mendoan

Balikan karo mantan bodone ra karuan

66. Kamis sore wayahe parikan

Kowe mantan sing kudu dilupakan

67. Udan-udan seko pasar legi

Awak kebes tekan balapan

Sliramu ora perlu bali

Awake dhewe cukup sekian

68. Ketan dibungkus koran

Roti bolu dipangan siji

Mantan wes nikahan

Aku ora peduli

69. Pit-pitan malah kejepit ruji

Yen wis dadi mantan aja dadi ati

70. Udan deres nyemile bakwan

Pipine teles yen kelingan mantan

71. Ngombe susu mangan ne ketan

Kapan iso maju nek sek dipikir mung mantan?

72. Nek ngiwo yo ngiwo rasah nengen

Sing lungo yo lungo rasah kangen

73. Nandur jahe nang mburi omah

Ora karo kowe ora masalah

74. Weruh coro nang ngisor runtah

Senajan jomblo sing penting atine bungah

75. Nandur pari dipager boto

Tiwas dipacari dirabi konco

76. Kembang dahlia kembang krisan

Kegawa angin tiba nang ratan

Percuma esih nyimpen perasaan

Nek wis ora mungkin bisa dadian

77. Sore-sore pengen tumbas buah duku

Sing tak tuku malah putu ayu

Rasane atiku bungah

Ngerti mantan ra payu-payu

78. Dolan ning Maluku dalane lurus

Mampir warung tuku panah

Tresnoku ning kowe koyo dinosaurus

Pernah enek tapi wes punah

79. Berakit-rakit ke hulu

Berenang-renang ke tepian

Mantan wis ning penghulu

Aku ora urusan

80. Golek klambi ning gone Wawan

Klambine akeh regane satus

Kuwi mantan opo pahlawan

Kok dikenang terus?

81. Bunga sepatu bunga dahlia

Kalah ayu menang setia

82. Sego bancakan dimaem Mas Rian

Tak kiro aku dadi tujuan, jebul mung nggo pelarian

83. Yu Paiti tuku blewah

Ngombene serabi lungguh mbegagah

Wes diragati ngentekno sawah

Kok malah dirabi tonggo sebelah

84. Ning Karanganyar lewat prapatan

Pacarku anyar luwih bagus timbang mantan

85. Tuku ketan menyang Tegal

He mantan, ojo nyesel nek tak tinggal

(brl/red)

(brl/red)