×
Sign in

Hello There

Sign In to Brilio

Welcome to our Community Page, a place where you can create and share your content with rest of the world

  Connect with Facebook   Connect with Google
Kisah pria ditinggal istrinya saat melahirkan ini bikin terenyuh

View Image

0

BRILIO » Duh

Kisah pria ditinggal istrinya saat melahirkan ini bikin terenyuh

Dia melakukan sesuatu yang sangat menyentuh untuk mengenang istrinya

02 / 05 / 2019 14:24

Brilio.net - Menjadi seorang ibu bukanlah hal mudah. Saat berjuang melahirkan sang buah hati, penuh peluh dan risiko besar. Nyawa seorang ibu jadi taruhannya.

Banyak sekali kasus kematian ibu saat melahirkan. Tentu kejadian tersebut membaut keluarga terpukul. Salah satu warganet bernama Wazy Akbar juga harus menelan kenyataan pahit. Istrinya Ad'lean Nael Da meninggal saat melahirkan anak keempat.

Sebuah akun Twitter @MunaRahimah membagikan kisah haru tersebut. Diceritakan bahwa Ad'lean Nael Da meninggal karena komplikasi saat bersalin.

"No one can replace her” Ayat yang keluar dari mulut suami arwah. Memang takkan ada sebab arwah kak ad’lean baik sangat. Sentiasa senyum :’)Al Fatihah untuk arwah kak Ad’lean binti Mohd Yusof yang baru sahaja meninggal tadi kerana komplikasi semasa bersalin," tulis akun Twitter @MunaRahimah.

bersalin meninggal © Twitter/@hazifflatiff

Loading...

Twitter @hazifflatiff

Padahal semasa hidup, almarhumah ingin sekali berfoto bersama empat anaknya dan sang suami. Bahkan almarhumah telah menyiapkan kain songket untuk pemotretan setelah melahirkan.

"Dan, even arwah sekali dah prepare Kak zara, adlean dah beli kain songket untuk anak anak pakai nanti waktu shoot newborn. Tak sabarnyaa! See you soon," tulis akun Twitter @MunaRahimah.

bersalin meninggal © Twitter/@hazifflatiff

Twitter @hazifflatiff

Sebelumnya, Wazy Akbar dan almarhumah Ad'lean Nael Da sudah berfoto sebelum kelahiran anak keempat. Foto tersebut menunjukkan raut bahagia Ad'lean Nael Da memegangi perut besarnya. Namun keinginan untuk menggendong bayi di kandungannya itu tidak kesampaian.

Untuk menuruti harapan mendiang istri, Wazy Akbar membuat editan foto keluarga. Di dalam foto tersebut Wazy Akbar menggendong anak keempatnya. Di sampingnya, dijajarkan foto Ad'lean Nael Da dengan baju putih, diambil dari pemotretan sebelum bersalin.

bersalin meninggal © Twitter/@hazifflatiff

Twitter @hazifflatiff

Foto-foto tersebut dibagikan oleh akun Twitter @hazifflatiff. "Isterinya telah meningal dunia tapi kerana hajat terakhir isterinya nak bergambar bersama anak2 tapi tidak kesampaian , tapi suaminya tetap cuba tunaikan hajat arwah isterinya," tulis akun Twitter @hazifflatiff.

bersalin meninggal © Twitter/@hazifflatiff

Twitter @hazifflatiff

Unggahan ini mendapat beragam komentar warganet. Banyak yang iba dan haru dengan kisah ini. Berikut komentar warganet.

"Sedih do aku dpt rase perasaan ayah dia dengan anak2 still kecil," tulis akun Twitter @cunieyy.

"remembering me one of my friend yg baru je kehilangan isteri.. Arwah isteri dia xde sakit..mlm tu tiba2 rebah dan meninggal..sblom tu smpat pesan berkali2 supaya jga anak dorg baik2..anak kecik2 jugak umur sthun dgn 3 tahu i couldn't imagine how they can live without a mother," cuitan akun Twitter @iamsenoritas83.

"Inna lillahi wa inna ilayhi rajiun.

Sedihnya tgk apa lagi yg merasai," tulis akun Twitter @AzaZairy.





Pilih Reaksi Kamu
  • Senang

    7%

  • Ngakak!

    4%

  • Wow!

    0%

  • Sedih

    70%

  • Marah

    11%

  • Love

    7%

Loading...

RECOMMENDED VIDEO

Wave white

Subscribe ke akun YouTube Brilio untuk tetap ter-update dengan konten kegemaran Milenial lainnya

MORE
Wave more